6 Mayıs 2009 Çarşamba

wii

Nintendo Wii’ yi biraz tanıyalım

WiiRemote

Kod adı ‘Revolution’ (Devrim) olarak karşımıza çıkan ‘Wii’, adından da anlaşılacağı gibi devrimsel bir oyun anlayışı ile karşımıza çıkıyor. Peki onu devrimsel yapan neydi?

Hiç şüphesiz kontrol sistemi idi. ‘Wii Remote’ adı verilen kablosuz kumandası ile oyunun içine girebilecek, el ve bilek hareketlerinizi birebir oyunlara yansıtabileceksiniz. İster balık tutun isterseniz kılıç kullanın. Bildiğiniz tüm oyun türlerini oynarken hakimiyetiniz en üst düzeyde olacak. Yani Wii ile oyunlara bakış açımız tamamen değişecek.

Bunun yanı sıra, ‘Wii’ konsolu 21,60 cm uzunluğa, 15,24 cm genişliğe ve sadece 5,08 cm kalınlığa sahip.Bu da ne kadar küçük bir konsol olduğunun göstergesi.

Tabii ki bunlarla bitmiyor. Wii Oyun Konsolu kapalı olduğu zaman bile internet ile iletişimini sürdürebilmekte. WiiConnect24 servisi ile siz başında değilken bile oyunlarınız ile ilgili güncellemeler yapabilir, size yeni bir sürpriz iletebilir.
Wii Konsolu internet ile IEEE 802.11 protokolü ya da USB 2.0 Lan Adaptörü aracılığıyla bağlanabiliyor. Wii aynı zamanda Nintendo DS’iniz ile de kablosuz olarak iletişime geçebiliyor.

‘Wii’ konsolunun özellikleri bunlarla bitmiyor; GameCube oyunlarına ve joypadlarine uyumluluğu ile de ne kadar dolu bir konsol olduğu görülüyor. Bunun için 4 adet port ve 2 adet hafıza kartı girişi yer almakta.

Bu kadar özelliğinin yanı sıra teknik özelliklerinden bahsetmeden geçmek olmaz. İşte teknik özellikleri;

- 512 MB Dahili Flash Memory - SD Memory Card girişi ile upgrade imkanı
- 2 adet USB 2.0 girişi
- AV Multi-output port - component, composite or S-video
- Dahili Wi-Fi özelliği
- CPU: IBM tarafından üretilen PowerPC CPU (Broadway)
- ATI Grafik İşlemci
- 4 adet port (Nintendo Game Cube oyun kumandaları kullanımı için)
- 2 adet slot (Nintendo Gamecube Memory Card kullanımı için)

Saydığımız tüm özelliklere bakılırsa ne kadar da ‘Mükemmel’ kelimesine değer bir konsol olduğu görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder